Potilastapaus: se näyttää reiältä, se tuntuu reiältä. Onko se reikä?

Potilaan oireileva d. 46. Vasemmanpuoleinen kuva on potilaan Hammashelppi-palveluun lähettämä kuva. Oikeanpuoleinen kuva on otettu vastaanotolla sen jälkeen kun reikiintyneen kohdan kiilleettä on jo hieman preparoitu.

Tämän tason tarkkuus yllätti jopa meidän etähammaslääkärin! Potilaalla oli ollut jonkun aikaa oireita kyseisessä hampaassa, mutta hän ei ollut päässyt hammaslääkäriin raskauden aikana. Nyt kun vauva on onnellisesti maailmassa niin oli vuoro hoitaa hampaat kuntoon. Pitkään vihoitellun hampaan purupinnassa on etävastaanotossa näkyviä viitteitä reikiintymisestä anatomisesti tyypillisessä kohdassa: poskihampaan syvä uurre purupinnassa.

Asiakas ohjattiin asianmukaisesti vastaanotolle vielä varmistamaan asiaa. Vastaanotolla diagnoosi varmistui ja kiilteenä alta paljastui syvähkö paikattava reikä, joka paikattiin samalta istumalta.

Mobiiliaitteidemme kamerat ovat nykyään todella tarkkoja. Kuten tiedämme, suurin osa hammaslääkärin diagnooseista perustuu visuaalisen inspektioon – muiden tutkimusten täydentämänä. Kameroiden tarkka laatu ja mobiiliyhteyksien mahdollistama videoyhteyksien suuri datavirta on ehdottomasti käyttökelpoinen työkalu etähammashoitoon perinteisen fyysisen hammashoidon tueksi.

Oikein toteutettuna etähammashoito voi säästää potilaan hampaita, aikaa ja rahaa.

Lue lisää

Lataa sovellus Applen ja Googlen kaupoista

Kuvia sovelluksesta