Potilastapaus ja todistettavasti maailman pohjoisin yksityishammaslääkärivastaanotto: persistoivat maitohampaat

Etähammaslääkärimme otti potilalan etävastaanottoon liki pohjoisnavalla. Tämä on todistettavasti pohjoisin dokumentoitu yksityishammaslääkärin vastaanotto tällä hetkellä.

Nuori potilas kärsii persistoivista maitohampaista. Vanhemmat olivat huolissaan pysyvien hampaiden asennosta, koska perheessä on aikaisemminkin jouduttu turvautumaan oikomishoitoon. Pysyvät hampaat (nuolet) ovat puhjenneet ja asentovirhe on muodostumassa persistoivien maitohampaiden takia. Yleensä maitohammas irtoaa kun pysyvä hammas ikään kuin puskee sen pois harjanteelta syövyttäen maitohampaan juuren. Jos pysyvä hammas lähtee puhkeamaan vinosti niin tämä prosessi jää heikommaksi ja maitohammas saattaa pysyä suussa pitkäänkin, mikä voi aiheuttaa pysyvälle hampaalle toiminnallisen tai esteettisen haitan. Joskus jopa molemmat.

Tässä tilanteessa vanhempia pyydettiin vielä seuraamaan tilannetta noin 1-2kk. Jos maitohampaat eivät alla liikkumaan selkeästi, voidaan joutua turvautumaan maitohampaiden poistoon. Pienillä lapsilla on kunnista riippuen mahdollisuus oikojalääkärin seulontaan ja konsultointiin ja tätä vaihtoehtoa myös suositeltiin kyseiselle potilaalle.

Kuvat julkaistu potilaan luvalla.

Lue lisää

Lataa sovellus Applen ja Googlen kaupoista

Kuvia sovelluksesta