Potilastapaus: Suussa tuntuu jotain outoa, pitäisikö mennä päivystykseen?

Potilaan takimmainen poskihammas (d. 47) on paljon paikattu ja siitä on irronnut laaja täyte. Ensimmäinen poskihammas (d. 46) on paljon paikattu ja täyttää kruunutuksen indikaatiot.

Asiakas oli yhteydessä hammaslääkäriimme Hammashelppi- sovelluksen kautta. Kysymyksinä oli se, että minkälaista hoidontarvetta on ja minkälaisia kustannuksia voi odottaa.

Asiakas ei toimittanut palveluun ennalta valokuvia vaan koko vastaanotto tehtiin pelkästään videoyhteyden perusteella. Artikkelin kuva on kuvakaappaus, joka on tehty videoyhteyden aikana(!).

Hammaslääkäri pystyi arvioimaan videoyhteyden avulla, että d. 47 hoito on huono-ennusteinen ja että se on syytä poistaa, jos asiakas ei ole valmis investoimaan proteettisen hoitoon ja mahdollisesti juurihoitoon. Hampaan merkitys purennallisesti ei ole niin tärkeä, ottaen huomioon että edellinen poskihammas d. 46 on olemassa. D. 46 on paljon paikattu ja täyttää kruunutuksen indikaatiot Käypä hoito -suosituksen mukaisesti. Hampaaseen kannattaa tehdä keraaminen kruunu, jolla saadaan hampaan yleisennustetta parannettua ja ylläpidettyä purentaa d. 47 mahdollisen poiston jälkeenkin. Muut kuvassa näkyvät hampaat eivät näytä tarvitsevan välitöntä hoitoa, mutta asian voi tarkastaa fyysisen vastaanottokäynnin yhteydessä.

Huom.! Tämä on oikea potilastapaus. Kaikkiin julkaistuihin potilastapauksiin on kysytty potilailta lupa.

Lue lisää

Lataa sovellus Applen ja Googlen kaupoista

Kuvia sovelluksesta